Οι 5 διασημότεροι hackers του κόσμου.."Επαναστάτες ή 'Οργανα"

10 Ιουνίου 2012
χακερςΜια συνοπτική παρουσίαση των 5 διασημότερων χάκερς και της κατάληξης τους. Ιστορίες όμως που παράλληλα μας θυμίζουν πως δρά το σύστημα...

Υπάρχουν δύο τύποι  hacker.
Πρωτίστως , διακρίνουμε το είδος που τόσο συχνά απεικονίζεται από το Χόλιγουντ ως "αντικοινωνική σπασίκλα" με ένα τσιπ στον ώμο του και να προσπαθει να κυριαρχήσει στο κυβερνοχώρο. Δεύτερον, υπάρχει το είδος των ανθρώπων “εξερευνητών" που τους αρέσει να ασχολούνται με την αναζήτηση του πηγαίου κώδικα του λογισμικού κάτι που πολλές φορές τους οδηγεί να «φυτρώνουν εκεί που δεν τους σπέρνουν» με τις αντίστοιχες βέβαια επιπτώσεις .


Ο όρος «hacker» αρχικά αναφέρθηκε σε μια κατηγορία ανθρώπων που δεν ειχαν καμία σχέση με την παρανομία. Μόνο πρόσφατα, ο όρος χάκερ χρησιμοποιήθηκε για ατομα που χρησιμοποιησαν την γνωση τους στους υπολογιστές, για πειρατεία στο Διαδίκτυο.Υπάρχουν καλοι και κακοι χάκερς! Σήμερα, οι καλοι χάκερ συχνά ονομάζονται “white hats” - «λευκά καπέλα», ενώ οι κακοί χακερς ονομαζονται “black hats.”- «μαύρα καπέλα».

Σε αυτό το άρθρο, σας παρουσιαζουμε συντοπτικά το προφίλ των 5 διασημότερων hackers τύπου “black hats.” .....και μιας και μιλήσαμε προηγουμένως για Χολιγουντ θα σας δείξουμε και το "φινάλε" του έργου τους.
Tώρα το ποιος από αυτούς είναι πραγματικά “black hat.” και σε τι βαθμό εξαρτάται από την πλευρά που το βλέπει κανείς..Γι αυτό και εμείς το αφήνουμε στην κρίση σας...

Ας ξεκινήσουμε την περιήγησή μας.....


Νο1 )  Jonathan James: "O Μεγάλος Πρωταγωνιστής".


jonathan_jamesH Δράση του
Είναι γνωστός στο Διαδικτυο με το ψευδώνυμο «c0mrade». Σε ηλικία μόλις δεκαπέντε ετών, καταφέρνει να σπασει μια σειρά απόρρητων δικτύων υψηλούς ασφαλείας, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που ανήκουν σε Bell South, Miami-Dade, το Υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ, και της NASA.

Ο Τζέιμς παραβίασε το δίκτυο της NASA και κατόρθωσε να κατεβάσει αρκετό από τον πηγαίο κώδικα για να μάθει πώς λειτουργει ο Διεθνής Διαστημικός Σταθμός.


Η συνολική αξία των στοιχείων που κατεβασε ηταν της ταξης των 1,7 εκατομμυρίων δολαρίων και η NASA αναγκάστηκε να κλείσει το δίκτυό τους για τρεις ολόκληρες εβδομάδες, Η ιστορία του Τζέιμς έχει ένα τραγικό τέλος, Το 2008, ο James αυτοκτόνησε, πιστεύοντας ότι θα μπορούσε να καταδικαστεί για εγκλήματα που δεν διέπραξε.

H Σύλληψη, η Kαταδίκη και η Ποινή
Στις 26 Γενάρη 2000, ώρα 6 το πρωί ..το σπίτι του James , περικυκλώνεται και λεηλατείται από πράκτορες του Υπουργείο Άμυνας, τη NASA και τη τοπική αστυνομία.

Ο Τζέιμς κατηγορήθηκε επίσημα έξι μήνες αργότερα. Στις 21 Σεπτεμβρίου 2000, εισήλθε σε συμφωνία με τον Εισαγγελέα των ΗΠΑ Guy Lewis ότι θα δηλώσει ένοχος σε δύο κατηγορίες της νεανικής παραβατικότητας με αντάλλαγμα μια όσο το δυνατόν επιεική ποινή.

Ο James καταδικάστηκε σε έξι μήνες κατ 'οίκον περιορισμό και επιτήρηση μέχρι την ηλικία των δεκαοκτώ ετών, και ήταν υποχρεωμένος να γράψει επιστολές συγνώμης για τη NASA και το Υπουργείο Άμυνας. Του απαγορεύτηκε η χρήση υπολογιστών για ψυχαγωγικούς σκοπούς. [7] Ωστόσο, ο δικαστής στην υπόθεση αντιστρέφει αργότερα την απόφασή της και επέτρεψε στον James να εξυπηρετήσει έξι μήνες του κατ 'οίκον περιορισμό, με αναστολή μέχρι την ηλικία των είκοσι ένα έτών. Κατά τη διάρκεια του περιορισμού αυτού και ενώ βρίσκεται υπό επιτήρηση και εδώ είναι το περίεργο, ο Τζέιμς βρίσκεται δια μαγείας θετικός σε τεστ χρήσης ναρκωτικών γεγονός που οδηγεί στην προφυλάκισή του και την έγκλειση του σε ομοσπονδιακό σωφρονιστικό ίδρυμα όπου και υπηρέτησε τους 6 μήνες.


Το Τραγικό Τέλος
Στις 18 Μαΐου 2008, ο Jonathan James βρίσκετε νεκρός στο μπάνιο του σπιτιού του με τραύμα από σφαίρα στο κεφάλι. Δίπλα του βρέθηκε,σύμφωνα πάντα με τα λεγόμενα της αστυνομίας, το παρακάτω σημείωμα :

"Ειλικρινά, ειλικρινά δεν είχα καμμία συμμετοχή στα γεγονότα της TJX. Δεν έχω καμία εμπιστοσύνη στο σύστημα της« δικαιοσύνης ». Ίσως οι μέχρι σήμερα δράσεις μου και η παρούσα επιστολή, θα στείλει ένα ισχυρό μήνυμα προς το κοινό. Είτε έτσι, είτε αλλιώς, έχω χάσει τον έλεγχο αυτής της κατάστασης, και αυτό είναι ο μόνος τρόπος για να ανακτήσω τον έλεγχο. "

Αυτοκτόνία όντως ή οργανωμένο έγκλημα και τιμωρία?
Ποιο ήταν το μήνυμα που ήθελε να στείλει άραγε ο Τζειμς ή οι δολοφόνοι του Τζειμς στο κοινό? Ρητορικό είναι το ερώτημα φαντάζομαι όλα είναι κατανοητά αρκεί κανείς να σκεφτεί ότι ο Τζειμς κατόρθωσε να διειδύσει στο
κεντρικό σύστημα της ΝΑΣΑ και του Υπουργείου Αμύνης των ΗΠΑ..Εκανε Βουτιά Χωρίς όμως Επιστροφή στο Κέντρο-Πάτο του Παγκόσμιου Κυβερνοχώρου...


Νο2) Kevin Mitnick: "Ο εξπερτ σε συστήματα ασφάλειας".

Θεωρείτε ως ο "πιο καταζητούμενος hacker στην Ιστορία των ΗΠΑ".
Η ιστορία του είναι τόσο "άγρια που ήταν η βάση για δύο ταινίες. Εϊναι ένα χρόνιο ανθρωποκυνηγητό που έχει εξαπολυθεί από το FBI για τον εντοπισμό του που χαρακτηρίζεται από πολλές επιτυχίες απο την πλευρά του Κεβιν-και που θυμίζει το παιδικό παιχνίδι "Κλέφτες και Αστυνόμοι".

kevin_mitnickH Δράση του
Η ιστορία του ξεκινά σε ηλικία μόλις 12 ετών όπου κατορθώνει με τη χρήση μιας "κοινωνικής μηχανής" να παρακάμπτει το σύστημα "punchcard" που απευθυνόταν στην επικύρωση εισητηρίων λεωφορείων του Λος Αντζελες μπορώντας να ταξιδεύει δωρεάν εντος της περιοχής ανενόχλητος... Η κοινωνική αυτή μηχανή έγινε η κύρια μέθοδος του, για τη συγκέντρωση πληροφοριών, συμπεριλαμβανομένων των ονομάτων χρηστών και κωδικούς πρόσβασης και αριθμούς τηλεφώνου μόντεμ.

Το 1979, στα 16 του, κατορθώνει να χακάρει και να αντιγράψει το λογισμικό της Digital Equipment Corporation για την οποία πράξη καταδικάζεται σε 12 μήνες φυλάκιση.Δεν πτοείται όμως και μετά την απελευθέρωση του συνεχίζει να παραβιάζει συστήματα ασφαλείας κυρίως εταιρειών λογισμικού & τηλεεπικοινωνιακών δικτύων και να κατορθώνει να διαφεύγει συστηματικά από τις αρχές.

H Σύλληψη, η Kαταδίκη και η Ποινή
Συλλαμβάνεται το Φεβρουάριο του 1995 απο το FBI στο διαμέρισμά του στο Raleigh της Βόρειας Καρολίνας και καταδικάζεται σε ποινή φυλάκισης 5 ετών.

Η πορεία του
Το 2000 αποφυλακίζεται και γίνεται σύμβουλος και δημόσιος ομιλητής για την ασφάλεια του υπολογιστή. Διοικεί τώρα την Mitnick Ασφαλείας Consulting, LLC.

Πολύ ακίνδυνο το έγκλημα του για να πεθάνει και πολύ χρήσιμος για να σαπίσει στην φυλακή...δεν νομίζετε??

Νο3) Albert Gonzalez: "Ο κλέφτης".

Τυπικός χάκερ ηλεκτρονικών στοιχείων που στοχεύει στην απόσπαση χρημάτων απο τραπεζικούς λογαριασμούς..Δεν διαφέρει σε πολλά από τους άπειρους σημερινούς hacker που κυκλοφορούν σήμερα εκτός στο ότι ήταν από τους πρωτεργάτες στο ηλεκτρονικό σύστημα ληστείας και στη διάσταση της δράσης του.

albert_gonzalezΟ Albert Gonzalez ήταν ο ηγέτης μιας ομάδας χάκερ γνωστής ως ShadowCrew. Εγινε διασημος οταν χακαρε και απέσπασε κωδικους περισσότερων των 170 εκατομμύριων πιστωτικών καρτών και αριθμών καρτών ΑΤΜ σε μια περίοδο 2 ετών, αριθμός που αναφέρεται σε σχεδον τον μισο πληθυσμο των Ηνωμένων Πολιτειών.

Το 2010, Gonzalez καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 40 ετών.

Οι γνώσεις του παντελώς άχρηστες για το σύστημα..αλλωστε το σύστημα μπορεί να μας κατακλέβει καθημερινά και συνεχώς χωρίς να φαίνεται ότι διαπράττει κάποιο έγκλημα..Χρησιμοποιεί καλύτερες μεθόδους..Συνεπώς ο Ληστής καταδικάζει το κλέφτη σε ισόβια κάθαρξη...


Νο4) Kevin Poulsen
: "Επίθεση στα Ραδιοκύμματα".

kevin_poulsenH Δράση του
Είναι γνωστός ως “Dark Dante”. Kέρδισε τη φήμη του, χρησιμοποιώντας περίπλοκες γνώσεις στα τηλεφωνικά συστήματα. To γνωστότερο κατόρθωμα του ήταν η παραβίαση των τηλεφωνικών γραμμών του ραδιοφωνικού σταθμού KIIS-FM του Λος Αντζελες προκειμένου να καθορίσει τον εαυτό του ως το νικητή,ενός ολοκαίνουργιου Porsche. Σύμφωνα με δημοσιεύματα ΜΜΕ, ο ίδιος αυτοπροσδιορίστηκε ως ο " Hannibal Lecter του ηλεκτρονικού εγκλήματος."

Kατηγορήθηκε επίσης στη συνέχεια για παραβίαση υπολογιστών του ομοσπονδιακού συστήματος πληροφοριών καθιερώνοντας τον εαυτό του με τον τρόπο αυτό στη λίστα καταζητούμενων του FBI. πληροφοριών.

H Σύλληψη, η Kαταδίκη και η Ποινή
Συνελήφθη τον Απρίλιο του 1991 σε ένα σούπερ μάρκετ και καταδικάστηκε σε 51 μήνες φυλάκιση, καθώς και την καταβολή 56.000 δολαρίων-ποινή που έχει θεωρηθεί η αυστηρότερη στην ιστορία του "cracking".

H Πορεία του
Μετά την αποφυλάκιση του Ο Kevin Poulsen αλλαξε τους τρόπους ζωής του,"ριζικά" και διεισδύει στο κόσμο της δημοσιογραφίας. Αρχικά εργάστηκε στην εταιρεία έρευνας για την ασφάλεια των ηλεκτρονικών συστημάτων SecurityFocus (η οποία εξαγοράστηκε αργότερα από την Symantec) ενώ από το 2005 εργάζεται ως ανώτατος συντάκτης του "Wired News".
Ως άριστος γνώστης των ραδιοκυμάτων και των ασύρματων δικτύων έχει χρησιμοποιείθεί από το FBI για τον επιτυχή εντοπισμό 744 δραστών σεξουαλικών εγκλημάτων στο MySpace-και ποιος ξέρει που αλλου...!

Νο5)  Gary McKinnon: "O Aπιαστος".

gary_MckinnonH Δράση του
Ο Gary McKinnon έγινε γνωστός στο διαδικτύο, με το ονομα "Solo". Με αυτό το όνομα, συντόνισε τη μεγαλύτερη στρατιωτική κλοπη αρχειον όλων των εποχών. Οι κατηγορίες είναι ότι, κατά τη διάρκεια μιας 13μηνης περιόδου από Φεβρουάριο του 2001 έως το Μάρτιο του 2002, απέκτησε παράνομα πρόσβαση σε 97 υπολογιστές που ανήκουν στις ΗΠΑ τον Ενόπλων Δυνάμεων και της NASA.
McKinnon ισχυρίστηκε ότι το μόνο που εψάχνε ηταν πληροφορίες σχετικα με την ελεύθερη ενέργεια και για δραστηριότητα συγκαλύψεις των UFO. Όμως, σύμφωνα με τις αρχές των ΗΠΑ, διαγραφτηκαν μια σειρά από κρίσιμα αρχεία, σε πάνω από 300 υπολογιστές.

Ο ίδιος δεν παραδέχτηκε ποτέ το μέγεθος της καταστροφής που του καταλογίζουν,ωστόσο όμως παραδέχεται ότι άφησε το εξής μήνυμα σε κάποιον από τους υπολογιστές :


"H εξωτερική πολιτική των ΗΠΑ είναι όπως η υποκινούμενη κυβερνητική τρομοκρατία..Δεν ήταν άλλωστε τυχαίο το γεγονός της παντελούς έλλειψης συστημάτων ασφαλείας την ημέρα της 11ης Σεπτεμβρίου.
Είμαι SOLO και θα συνεχίσω τη διαταραχτική δράση μου μέχρι τελους."H Σύλληψη, η Kαταδίκη και η Ποινή
Ο McKinnon ανακρίνεται για πρώτη φορά από τις αστυνομικές αρχές στις 19 Μαρτίου του 2002, οπότε και του κατάσχεται ο προσωπικός του υπολογιστής προκειμένου να ελεγχθεί. Ως μόνιμος κάτοικος Αγγλίας και έχοντας καταγωγή από την Σκωτία, ανακρίνεται ξανά τον Αύγουστο του ίδιου έτους αυτή τη φορά από τη Διωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Αγγίας..

Ενα πέπλο μυστηρίου συνεχίζει να καλύπτει μέχρι σήμερα την υπόθεση του.Κυκλοφορεί μέχρι σήμερα ελεύθερος και καταφέρνει να σκαπουλάρει διαρκώς την παράδοση του-έκδοση του στις Ηνωμένες Πολιτείες..

Εχει καταφέρει να αποσπάσει χαρτί αυτιστικού και καταθλιπτικου ενώ υποστηρίζεται από το σύνολο των Λόρδων της Αγγλίας και της Οικονομικής Ελίτ.

Η τυχόν παράδοσή του στις Αμερικανικές Αρχές προβλέπει 70 χρόνια τουλάχιστον ποινή φυλάκισης..ωστόσο κυκλοφορεί ελεύθερος.

Περίεργο δε νομίζεται? Πρόκειται για Επαναστάτη ή μήπως πρόκειται για διαμεσολαβητή σε υπόθεση "Σύγκρουσης Συμπερόντων" ή μήπως η δράση του ήταν επιθυμητή τελικά??

H Πορεία του
Η υπόθεση του παραμένει σε εξέλιξη...Ο χρόνος θα δείξει...To be continued...


Tα συμπεράσματα δικά σαςΠηγη: tiramolas
0ΣΧΟΛΙΑ ΣΤΟ ΑΡΘΡΟ